fbpx

Innovation

Great Fkn Ideas startar och utvecklar innovationer kopplat till hållbarhet, digitalisering och samhällsengagemang – både i egen regi och på uppdrag.

Under varumärket LiveGreen har vi bland annat utvecklat VR-plattformen Festivalplaneten och koncept för hållbarhet i upplevelsebranschen.

Detta gör vi:

Social Innovation

Vi skapar och implementerar idéer och projekt som löser miljömässiga och sociala utmaningar.

Digital innovation

Vi hjälper kultur- och evenemangsbranschen att digitalisera sin verksamhet. Vi skapar också egna digitala upplevelser i gränslandet mellan kultur, utbildning och hållbarhet.

Ungdomsdriven innovation

Vi hjälper organisationer, bolag och projekt att skapa förutsättningar för innovation och förändringsarbete – för och av unga.

Vi hjälper till med:

▶︎ Identifiering av utmaning

▶︎ Idéutvecklingsprocesser

▶︎ Innovationsutveckling & ledarskap

▶︎ Implementering, test, analys & effektmätning

▶︎ Kommunikation & PR

▶︎ Dokumentation & rapportering

Exempel på innovationer

Festivalplaneten

Festivalplaneten är en virtuell plattform för upplevelsebranschen, i prototypfasen.  

Under coronapandemin har vi byggt en ny upplevelseplattform, tillsammans med spelutvecklare, 3D-modellerare och ljuddesigners. Syftet är att få in festivalkänslan i det digitala rummet och samtidigt hjälpa kulturbranschen i en hållbar systemförändring.

I Festivalplaneten kan du besöka en magisk festivalmiljö, lära känna nya människor från hela världen, se artistframträdanden tillsammans med dina vänner, och hänga på campingen – helt och hållet ifrån ditt vardagsrum. 

Great Fkn Ideas har jobbat med projektledning, “betatestivaler”, målgruppsanalyser, finansiering, affärsutveckling och kommunikation.

LiveGreen Festival

LiveGreen startade 2010 som en ungdomsdriven festival mot klimatångest. Festivalen har sedan dess påverkat tusentals ledare och arrangörer och hållbarhetsutvecklat flera stora festivaler genom metod- och kunskapsspridning. Vårt arbete med festivalen har uppmärksammats och prisats nationellt, bland annat av Sveriges konung.

Festivalen har varit en arena för social och ungdomsdriven innovation. Vi har utvecklat metoder och initiativ för trygghet, inkludering, integration och minskad klimatpåverkan. Vi har även bedrivit en slags engagemangsinkubator där mer än tusen unga utvecklat talanger och entreprenöriella färdigheter. Kunskaperna har samlats i boken “Stageplots, Setlists & Saving the World”.

Recycling Fashion Show

I Recycling Fashion Show fostras varje år unga ledare, designers, konstnärer och modeller. 

LiveGreens unika och färgstarka modeshow handlar inte bara om att kombinera fantasi och kreativitet med återvinning och miljötänk. Recycling Fashion Show handlar också om mångfald och självkänsla, om att våga vara sig själv, om att krossa skönhetsidealet och visa att vi alla är vackra precis som vi är, om att ta hand om varandra, och om att räcka fingret åt jantelagen!

Sedan starten 2013 har åtskilliga kilo material räddats undan soptippen, för att istället förvandlas till alltfrån bröllopsklänningar, ballongkjolar och korsetter till svärd, rustningar och tiaror.

Green Reality

Det pratas mer än nog om en hållbar framtid. Det pratas mer än nog om nutidens teknik.
Vi vill skapa en hållbar nutid med framtidens teknik – resultatet blev Green Reality! 

Green Reality är ett fartfyllt VR-spel med hållbarhhet i fokus. Städa upp världen och se direkt vilken impact ditt beteende har!

Spelet har tagits fram tillsammans med studenter från Blekinge Tekniska Högskola, och har bland annat ställts ut på festivaler, konferenser och näringslivsmässor.

Great Fkn Ideas

Louise Lindén AB
559124-0451

hello@greatfknideas.se

Huvudkontor Karlskrona
Blue Science Park
Campus Gräsvik 5
371 75 Karlskrona

Kontor Varberg
Bandholtzgatan 33a
432 52 Varberg